Medewerker aan het woord: Mahmut Gurbuz

In de rubriek “Medewerker aan het woord” stellen de CodeSquad developers zichzelf voor. Deze keer is het de beurt aan Mahmut Gurbuz.

Wie ben jij?

Mijn naam is Mahmut Gurbuz, ik ben 30 jaar oud en woon in Den Haag. In de avonden en weekenden wandel ik graag. Dat doe ik dan het liefst op een rustgevende plek zoals bijvoorbeeld het Zuiderpark in Den Haag. Daarnaast ben ik vaak te vinden bij familie of ben ik bezig met hobbyprojecten.

Hoelang werk je al als Java developer?

Inmiddels bijna zes jaar. Niet alleen als Java developer trouwens, maar ik doe ook veel met front-end. Ik heb een aantal projecten met React gedaan bij één van de klanten van CodeSquad.

Waarom heb je ervoor gekozen om Java developer te worden?

Voor mij voelt Java als taal erg volwassen en het wordt bij bijna alle grote bedrijven wel gebruikt. Daarnaast kun je er alles mee bouwen. Van mobile apps tot desktop apps.

Hoelang werk je al bij CodeSquad?

Sinds november 2018.

Wat was voor jou de reden om bij CodeSquad te gaan werken?

Al bij mijn eerste kennismakingsgesprek bij CodeSquad kreeg ik al een heel goed gevoel. Ook het tweede gesprek was erg relax en ik voelde me meteen op mijn gemak. Ook kreeg ik snel door dat je bij CodeSquad heel veel vrijheid hebt en veel zelf kan bepalen. Denk hierbij aan de soorten opdrachten die je wilt doen, maar bijvoorbeeld ook welke conferenties je wilt bezoeken. Dat bepaal je lekker allemaal zelf.

Hoe zou jij CodeSquad omschrijven?

Veel vrijheid, informeel, erg gezellig en er is veel kennis aanwezig. Bij CodeSquad heb je alle vrijheid. Jij geeft aan welke opdrachten je wel of niet wilt doen en daar wordt dan ook echt rekening mee gehouden. Verder is het erg informeel en daardoor ook erg gezellig altijd. Zo zijn mijn collega’s altijd wel in voor een praatje. Daarnaast werken bij CodeSquad developers die erg veel kennis hebben en die ook graag delen tijdens kennissessies en conferenties.

Bij welke opdrachtgever zit je nu?

Bij de Rabobank.

Wat is het doel van jouw project bij de opdrachtgever en wat is jouw rol daarin?

Ik werk aan een nieuwe versie van een formulier die (potentiële) klanten kunnen gebruiken om een (online) afspraak in te plannen met een adviseur. Momenteel ben ik een nieuwe functie aan het implementeren, waardoor klanten kunnen videobellen met een adviseur. Later ga ik helpen met de front-end, omdat daar ook nog het e.e.a. moet gebeuren.

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?

In mijn team vinden we pair programming waardevol en dat doen we dus ook regelmatig. Ik vind dat erg leuk om te doen, vooral omdat we nu i.v.m. corona thuis zitten en op deze manier toch nog samen kunnen werken op afstand. Om op afstand te kunnen pairen, gebruiken we de ‘Code with me’ plugin in Intellij.

Over welke tool, techniek ben jij enthousiast?

De laatste tijd vooral Kotlin Daar zou ik graag nog meer mee willen doen. Eén van de grote voordelen van Kotlin is o.a. de syntax. Het is lekker clean en compact.

Welk boek zou iedere developer gelezen moeten hebben?

  • Clean code van Robert Martin
  • Design Patterns van Erich Gamma

Welke websites volg je om je kennis bij te houden?

  • Stackoverflow
  • Baeldung
  • Udemy

Welke conferenties heb je bezocht en/of zou je graag nog een keer willen bezoeken?

De beste tot nu toe was die van Oracle Code One. Samen met collega’s van CodeSquad naar San Francisco gaan en lekker gezellig hebben. Dat vergeet ik echt nooit meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *