Medewerker aan het woord: Hugin Roijmans

In de rubriek “Medewerker aan het woord” stellen de CodeSquad developers zichzelf voor. Deze keer is het de beurt aan Hugin Roijmans.

Wie ben jij?

Ik ben Hugin Roijmans, 40 jaar. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen van 3 en 8 jaar en ik woon in Nieuwegein. Mijn vrouw en ik werken allebei doordeweeks, dus we gaan er in het weekend graag op uit met het gezin. Verder probeer ik mijn conditie een beetje op pijl te houden door regelmatig te gaan hardlopen. In de zomer mag ik vooral graag klussen en tuinieren en in de winter besteed ik geregeld tijd aan mijn hobby-project: een Java applicatie op de Pi waarmee ik mijn home automation regel.

Hoelang werk je al als Java developer?

Ruim 13 jaar. Ik heb vooral veel met Java gewerkt en sinds vorig jaar ben ik ook in Kotlin gaan developen.

Waarom heb je ervoor gekozen om Java developer te worden?

Mijn eerste kennismaking met Java was met het begin van mijn studie. Java was toen de voordehand liggende keuze omdat de meeste schoolprojecten Java-oriented waren en we frameworks gebruikten zoals JUnit, Spring, Hibernate, Java EE.

Naast Java heb ik ook gewerkt en geexperimenteerd met andere talen zoals PHP, C#, C++, Actionscript, Javascript, maar ik zag Java als een taal voor het serieuzere werk door de combinatie van goede tooling, mogelijkheden, frameworks, de volwassenheid en de populariteit.

Hoelang werk je al bij CodeSquad?

Sinds 2021 werk ik met veel plezier bij CodeSquad. ūüėÉ

Wat was voor jou de reden om bij CodeSquad te gaan werken?

Als software developer kun je in deze tijd vrij makkelijk werk vinden. Door het grote aanbod krijg je de kans om eens goed na te denken over waar je zelf naar op zoek bent in een baan.

Voor mij is het een pré om te kunnen werken met collega’s die gedreven zijn om te leren, kennis te delen, elkaar scherp houden, elkaar waarderen en waar je naast het werk leuke dingen mee kunt gaan doen. Dat zijn allemaal dingen die ik bij CodeSquad heb gevonden.

Daarnaast biedt CodeSquad interessante projecten en onderscheidt het zich door oog te hebben voor de mens achter de developer.

Hoe zou jij CodeSquad omschrijven?

CodeSquad heeft een cultuur die motiveert om jezelf te blijven ontwikkelen, doordat je regelmatig bespreekt wat je wil doen, er bijna maandelijks kennisavonden zijn en je wordt omringd door gedreven collega’s. Hierbij kun je wel je eigen tempo aanhouden.

Verder is CodeSquad een kleine organisatie, die een gevarieerd aanbod aan leuke projecten heeft. Als developer heb je keuze voor welke project je wilt werken.

Bij welke opdrachtgever (plus onderdeel) zit je nu?

Rabobank, afdeling Bijzonder Beheer

Wat is het doel van jouw project bij de opdrachtgever en wat is jouw rol daarin?

Als team ontwikkelen we diverse applicaties ter ondersteuning van klanten in Bijzonder beheer.

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?

In het project waar in aan werk, heb ik kennis mogen maken met voor mij nieuwe technieken en design principles, waaronder Kotlin, Test Driven Development en Clean architecture. Ook ben ik daar in aanraking gekomen met Pair programming, zodat je van elkaar leert en je je beter bij het team betrokken voelt vanuit je thuiswerkplek.

Over welke tool, techniek ben jij enthousiast?

Kotlin vind ik erg fijn werken, door de null-safety en minder boiler plate code. Daarnaast word ik steeds enthousiaster over Functional programming..

Welk boek zou iedere developer gelezen moeten hebben?

‘Clean Code’ van Robert C. Martin en ‘Extreme Programming Explained’ van Kent Beck

Welke conferenties heb je bezocht en/of zou je graag nog een keer willen bezoeken?

J-Fall heb ik al een aantal keer bezocht. Devoxx Belgium wil ik ook graag een keer bezoeken en ook JavaZone in Oslo staat op m’n lijstje. Eens kijken waar we dit jaar naar toe gaan met CodeSquad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *