Medewerker aan het woord: Patrick Flege

In de rubriek “Medewerker aan het woord” stellen de CodeSquad developers zichzelf voor. Deze keer is het de beurt aan Patrick Flege.

Wie ben jij?

Ik ben Patrick Flege, 32 jaar, geboren en getogen in Duitsland. Ik woon nu met mijn partner in Zuilen, Utrecht. In mijn vrije tijd geniet ik van sporten, zoals klimmen en krachttraining, lezen, en van muziek (beetje zelfs spelen en luisteren). Verder vind ik het heel leuk om nieuwe culturen te leren kennen en ambitieuze leerprojecten aan ta pakken, zoals een nieuwe taal te leren.

Hoelang werk je al als Java developer?

Zo’n drie jaar, sinds april 2020.

Waarom heb je ervoor gekozen om Java developer te worden?

Tijdens mijn traineeship lag de focus op Object-Oriented Programming, en hier vooral op Java. Ben dus eigenlijk niet bewust voor Java gegaan, maar het was min of meer wat toen nodig was om een baan te vinden. Later vond ik het hele ecosysteem rond Java gewoon heel leuk. Gezien dat Java jou dwingt om te compileren, vind je fouten heel vroeg, vergeleken met andere talen die een ander soort typing hadden. Dit was erg motiverend toen ik als developer begon Ik ben wel ook met andere talen, zoals C, Python, Perl, Javascript of Typescript bekend, maar gezien de volwassenheid van de taal is Java desondanks nog steeds mijn favoriet.

Hoelang werk je al bij CodeSquad?

Sinds oktober 2022.

Wat was voor jou de reden om bij CodeSquad te gaan werken?

Codesquad is een kleine organisatie met korte lijntjes naar het management, wat ik wel handig vond om pragmatisch te kunnen werken. Verder werd van het begin veel waarde gehecht aan voortdurend van kennis blijven ontwikkelen, wat ook een groot pluspunt is.

Een verdere bonus is, ondanks het feit dat Codesquad zelfs klein en redelijk autonoom is, de verbinding met adesso, een groot internationaal bedrijf. Je hebt veel mogelijkheden om te tussen verschillende projecten en trainings te kiezen! Dus eigenlijk ‘the best of both worlds’, klein maar toch veel keuzevrijheid.

Hoe zou jij CodeSquad omschrijven?

Een klein groep sterk gemotiveerde ontwikkelaars, die gedreven zijn om zich zelfs steeds verder te ontwikkelen. Verder moedigt iedereen elkaar aan om voortdurend te blijven leren en te ontwikkelen. Dat vind ik ontzettend belangrijk. Met de kennisavonden, code kata’s en de connectie met de Utrecht Java User Group, is er altijd iets om te doen!

Behalve dit wordt bij Codesquad ook veel belang gehecht aan jouw persoonlijke doelen een ontwikkeling, wat voor mij heel belangrijk is.

Bij welke opdrachtgever zit je nu?

Bij de Rabobank in Utrecht.

Wat is het doel van jouw project bij de opdrachtgever en wat is jouw rol daarin?

Wij werken momenteel aan een app voor de mobiele identificatie van klanten en niet-klanten. Deze app moet uiteindelijk geïntegreerd worden in de mobiel-bankieren app, omdat het voor de klant veel werk is om alleen maar voor het identificeren een aparte app te downloaden en direct na gebruik weer te verwijderen.

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?

Ik werk zowel aan frontend en backend, en zie dus hoe alle functionaliteit met elkaar verbonden is. Dat vind ik heel erg prettig. Vaak werk je alleen maar in jouw hoekje en ziet niet hoe alles met elkaar verbonden is. Dit soort ‘birds-eye view’ in mijn werk is best leuk.

Over welke tool, techniek ben jij enthousiast?

Ik ben vooral gefascineerd door test-driven development, omdat op deze manier, door best-practices te volgen, heel erg mooie en goed gestructureerde code gecreëerd wordt! Als framework vind ik Spring ontzettend leuk, omdat je helemaal op de business-logica kunt focussen en de boilerplate-code weg is geabstraheerd. Reactive programming, waardoor ik door frontend werk in aanraking ben gekomen, vind ik ook vrij interessant!

Welk boek zou iedere developer gelezen moeten hebben?

  • Clean code van Robert Martin
  • Test-driven Development van Kent Beck

Welke websites volg je om je kennis bij te houden?

Meestal ‘Baeldung’ voor vragen met Spring en Java. En de blog van Adam Bien!

Welke conferenties heb je bezocht en/of zou je graag nog een keer willen bezoeken?

Ik ben afgelopen oktober op de Devoxx Antwerpen geweest. Dat vond ik heel interessant. Verder ben ik wel geïnteresseerd in de JavaZone-conferentie in Oslo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *